FENNTARTHATÓSÁG A SZÉPSÉGÁPOLÁSBAN

Az egész világ kezd ráébredni a környezetünk védelmének fontosságára, és a tudatos fogyasztók száma is egyre jobban megnövekedett az elmúlt években. De, hogyan függ össze a környezetbarát, fenntarthatóbb élet szemlélete a szépségápolással?

A szépségápolásban is számtalan lehetőség van arra, hogy miközben magunkkal és bőrünk egészségével törődünk, a környezetet is óvjuk!

Így megszületett a SLOW COSMÉTIQUE kifejezés és érték, mely azok a márkák, és vevők összessége, akik törekednek arra, hogy minőségibb termékeket vásároljanak és minél kevesebbet pazaroljanak. Ezek a vevők a megelőzésben hisznek, a környezetbarát alapú termékeket preferálják.  

Fontos megismerni először jól a bőrünket, mielőtt bármilyen kozmetikumot használnánk rá hiszen, ha nem tudjuk milyen típusú a bőrünk, akkor megoldást sem várhatunk a különböző krémektől.

A Slow Cosmétique 4 alappillére:

  1. Tudatosság: A tudatos vevők hiszik, hogy hallgatniuk kell a bőrük valódi szükségleteire, és természetes hatóanyagokat használni, nem pedig feldolgozottakat.
  2. Természetesség: Nagyon fontos, hogy szánjunk elég időt arra, hogy megismerjük a termékek összetevőit, és tudatosan a háttérinformációk alapján válasszuk ki a megfelelő terméket. Ez volna az első lépés a természetes és natúr szépségápolás felé.

III. Fenntarthatóság: A lassú kozmetikát követő márkák a termékeik készítése során arra törekednek, hogy a hazai kistermelőket válasszák, ha alapanyagvásárlásról van szó, illetve, hogy minimalizálják a folyamatok alatt keletkezett felesleges anyagokat, ezzel támogatva a fenntarthatóbb életet.  A termékek elkészítése során bio összetevőket használnak, állatkísérleteket nem alkalmaznak, és persze újrahasznosított csomagolást használnak.

IV: Tisztesség: Azok a vállalatok, márkák, akik megszerzik a Slow Cosmétique jelzőt, csak tisztességes üzletet folytatnak. Az a cél ezzel, hogy elfogadjuk a testünket, elfogadjuk és megértjük, hogy az arcunkon lévő ráncok, hegek, pattanások nem javítandó hibák.

A Clear Cosmetic szemléletmódja követi a Slow Cosmétique értékeit, így az eldobható vattakorongok helyett, újrahasznosított, mosható korongokat használunk, és tudatosságra intjük vendégeinket. Mindemellett minden vendégnek, aki betér a kozmetikánkba, lehetősége van csomagolásmentesen megvásárolni a termékeket, ha saját dobozt/tégelyt visznek magukkal. Akinek van már bevált kedvence, azt a Clear Cosmetictől extra nagy kiszerelésben is megveheti, és a dobozt újra felhasználhatja. A dobozok, újrahasznosított papírból vannak, és a hulladékmentesség jegyében a pécsi vevők a kozmetikánkban is átvehetik a terméket. 

 

Szállítás Kapcsolat ÁSZF Kozmetika Adatvédelmi tájékoztató